Over ons

Wie zijn wij?
  • Begeleidster Annelore is verpleegkundige van opleiding en heeft eerst elders ervaring opgedaan alvorens met Het Honingbeertje van start te gaan. Annelore vliegt een beetje van hier naar daar en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. Dit doet ze samen met Joppe. Joppe zorgt elke dag voor een heerlijk verse maaltijd en houdt zich bezig met al de administratieve taken. Soms kan Joppe het toch niet laten om mee te komen spelen met de kindjes.
  • Liesbet en Dorien zijn beide afgestuurd in de richting 7e jaar kinderzorg. Ze hebben een hart voor kinderen en dat merk je aan hun werking. Geen opdracht of taak is hen teveel. Ze zullen altijd hun uiterste best doen om de kindjes een aangename tijd te bezorgen.
  •  Martine heeft op latere leeftijd haar diploma kinderzorg behaald. Zij heeft al in enkele kinderdagverblijven vervangingen gedaan alvorens bij ons terecht te komen. Aan haar liefde voor de kinderen is ook niet te twijfelen.
  • Vanaf januari 2019 zal Floor ons team vervoegen. Zij zal wat uren van Joppe en Annelore overnemen zodat zij meer tijd hebben om het team te coachen en projecten op poten te zetten.

Wat doen wij?

We werken met twee groepen in Het honingbeertje. Enerzijds hebben we de kruipertjes en de allerkleinsten. Anderzijds hebben we de "grote" kindjes.

Bij de baby's zijn we extra waakzaam en is “zorgen voor” ons doel. Uiteraard is het meer dan enkel flesjes geven en een pamper vervangen. Knuffelen, troosten, lachen, kijken en spelen staan steevast op het programma!

Met de kruipertjes gaan we samen op ontdekkingsreis. In onze gezellige speel- en leefruimtes zorgen we voor leuke activiteiten en aangepast speelgoed zodat elk kind zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo.We proberen om zoveel mogelijk de motorische, emotionele en sociale ontwikkeling te stimuleren. Dit doen we met behulp van speelgoed maar ook door boekjes te lezen en liedjes te zingen. Af en toe gaan we de uitdaging aan om een knutselwerkje te maken. Dit vooral wanneer er feestdagen in het vooruitzicht zijn (moeder- en vaderdag, Kerstmis, Pasen, Sinterklaas,..)

Bij de allergrootsten van Het honingbeertje hebben we de taak om ze al een beetje klaar te stomen voor het kleuterklasje. We maken knutselwerkjes, lezen verhaaltjes, we proberen zelfs al tot tien te tellen. Samen met de ouders leren we de kindjes op het potje gaan. Met heel veel geduld proberen we deze "grote kindjes" zo zelfstandig mogelijk naar school te sturen… aankleden, handjes wassen, eten, opruimen, … ze leren het allemaal op een speelse wijze. Uiteraard zijn ze nog net dat ietsje kleiner dan een kleutertje, waardoor het zeker niet heel de tijd leren is. We gaan heel veel naar buiten, de kippen eten geven en in de zomer hebben we zelfs een mini springkasteel en een grote zandbak!

Het honingbeertje' staat onder toezicht van Kind & Gezin, dat strenge normen oplegt voor begeleiding en infrastructuur.

Schoentjes Honingbeertje
© 2009-2019 Het Honingbeertje | Site: Webstylers